Monday, November 7, 2011

Vabatarkvara OpenOffice ja Gimp

OpenOffice on vabatarkvara, mis loodud kasutamiseks. Analoog on Microsoft Office. Erinevus on see, et üks on tasuta ja teine on tasuline. OpenOffice on osades riikides väga hästi vastu võetud ja asendab juba täielikult Microsoft Office toodegruppi.

Mis on OpenOffice?

OpenOffice on tasuta allalaaditav tarkvara, milles on erinevad moodulid: Writer, Calc, Impress, Base, Draw, Math. Kõik need asjad asendavad suuremal määral Microsoft Office tooteid. Minu isiklikult meeldib, et kõik on sarnane, kuid loogiga tuleb harjuda. OpenOffice oli see kes tõi sisse pdf tegemine. See oli hea asi, et said ise lihtsalt teha pdf dokumenti. Ilma et oleks vaja eraldi tarkvara või lisa installid printerit. Eesti keele speller on ka kergesti lisatav ja töötab hästi.

Muidugi natuke aega erinev asi võtab aega ja tuleb harjuda sellega, et kohe ei saa pihta millega tegu on. Mina olen vahest liigagi paadunud Microsoft toodete austaja, kuid OpenOffice on esimene toode, mis pakub vaheldust tasulisele tarkvarale ja aitab hoida väiksel ettevõttel kõvasti raha kokku.

Mis on Gimp

Järgmine tarkvara, mida vaatlen on Gimp, mis on graafika programm, mis aitab teha erinevaid asju kujundada. Algul muidugi on keeruline pihta saada asjadele, kui asjad on võimalik kiiresti õppida ning harjumine kiire. Samas on Gimp minu arvates väga optimeeritud, et ei koorma mälu üle asjadega. Kuigi viga on selles, et tuleb jälgida mida teed ning mis järjekorras. Tagasi võtmine on natuke keeruline ja alati tasub salvestada, sest järgmise sammuga võib kõik metsa minna.

Gimp on väga hea pildi töötlus programm ja youtube.com on olemas kõik õpetused, mis võib vaja minna. Seega pole keeruline midagi teha ja tuleb lihtsalt kätte võta ning ära õppida. Minu üleminek Corelilt Gimpile oli palju mugavam. Vahest on kallis tarkvara just liiga keeruline ning pole võimalik kõike teha, mis soov on.

Vabatarkvara on selleks et jääda ning luua paremaid lahendusi. Et kui midagi ei ole hea siis saab alati aidata selle paremaks tegemiseks.

No comments:

Post a Comment