Monday, October 31, 2011

Counter-Strike 1.6 vs. Wolfenstein: Enemy Territory

Mõlemad on FPS (First Preson Shooter ) mängud. Counter-Strike (CS) kasvas välja Half-Life seeriast ja kasutav Valve firma poolt loodud graafika mootorit. Wolfestein: Enemy Territory (WET) kasvas välja Wolfesteinist välja. Ta oli uuendus kunagi väga populaarsele mängule Wolf 3D. Ma arvan üks korralik FPS on seda mänginud ja oskab öelda, et see oli oma aja kohta tehtud lahe mäng.

Ma otsustasin neid kahe virtuaalmaailma võrrelda ja natuke vaadata, mis neist on sarnast ja erinevat.

CS on kergesti õpitav ja pole midagi kiiret. Põhiliseks eesmärgiks on vaenlane kiiresti hävitada. Muidugi saad valida, kas oled hea või halb. Mapid on kõik lihtsad ja kergesti meelde jäävad. Samas on võimalik ise mappe juured teha kui on soovi. CS on rohkem klannide vahel ära jagatud. Klannid on rohkem sõprus konnad, mis hoiavad kokku või lihtsalt tuttavad. CS on võimalike kasutada salakoode, et panna oma relvad täpsemaks või kuulid lendavad läbi seina. Selliseid inimesi eriti ei sallita ja lüüakse kiiresti võrgust välja. CS väga suureks miinuseks on see, et sul pole midagi teha kui oled surnud. Siis pead ootama uuesti kui ellu ärkad. CS enamus mängijad on noored. Kuna tempo on kiire ja mõtlemiseks aega sul ei jääta.

WET on alguses kergesti õpitav, kuid profiks saamine võtab aega. WET on sõda Axise ja Allide vahel. Neil kõigil on 6 erinevat tüüpi sõdureid. Sõdur, Meedik, Insener, Varustuse sõdur, Erisõdur. Igal sõduril on omad head ja halvad küljed ning asjad mida saab teha ning asju ta ei saa teha. Muidugi on vaja mapide peal täita ülesandeid, et saaksid oma meeskonnaga edasi. CS sul pole võimalik valida nii erinevate inimeste vahel. Kus juures on võimalik kasutada erinevate inimeste oskuste põhjal ka salajasi käike ning teha rünnakuid kaugelt nii, et vaenlane ei märka.

WET on olemas netis häbipost, kus mängija kes petab mängu riputakse sinna ja tema IP aadress pannakse kinni nii, et mingi aeg ei saa mängida. WET miinuseks on see, et ta võib sisse lugeda kogu WET serveri sisu ja sellega võib tulla viiruseid sisse. CS on vähemalt võimalik ainult kaardi sisu ainult lugeda sisse, kuid olen näinud et loetakse ka serveri sisu sisse.

WET on muidugi see hea, et kui mängima hakkad oled sa noor sõdur, kui kogud XP siis saad kõrgemaid auastmeid endale ja sellega muutuvad ka relvad ning varustus. Miinus muidugi on see et kui lähed mängust välja siis kaob auastmed ära ja pead nullist alustama.

CS ja WET on sarnased, kuid WET mängijad meeldib rohkem olla ühe asja peale väljas ning koos rünnata. CS on jälle rohkem mõeldud üksik hundile, kes võib võtta maha kõik teised. Muidugi on olemas mõlemas virtuaalmaailmas oma kord. Et ennast tõestada pead sa kõvasti mängima ja olema kõigist üle. Kui saad lollusega hakkama, siis mäletakse sind kaua ning võitakse karistada selle eest. Muidugi peab olema virtuaalmaailmas selleks, et keegi üritab sind ära kasutada ning siis saad raha selle eest. Pöörama peab tähelepanu, et viirused ei ajaks lolliks.

Ise meeldib mulle WET rohkem, kuid kahjuks pole aega olnud enam mängida.

No comments:

Post a Comment