Monday, December 12, 2011

Asotsiaalne tarkvara ehk sotsiaalmeedia pahupool

Väärinformatsioon edastamine

Peale 2007 aasta Aprilli sündmusi oskas internet välja tuua huvitavaid infot. Kogu aeg saadeti infot neti, et nii palju vigastatud ja nii palju surnuid on. Veel et me tahame kõik sõja monumendid maha võtta ning sinna saksa monumendid asemele panna. Teiseks peab siin vaatlema kahte asja, miks see on võimalik ning miks rahvas seda uskus. Venemaa suureks võiduks loetakse II maailmasõjas võit Saksamaa üle. Seda on hetkel täiskasvanutele lapsest saati räägitud ning õpetatud, et see on püha. Venemaa meedia on 65% ulatuses vene riigi kontrolli all. 65% tarbib venelastest 80%. Meie eestlased jälle näeme venelastes okupante, kes meid 50 aastat okupeerisid. Seega on olemas eeldused, et saaks alustada väärinfo edastamist. Kuna meedia rääkis vene poolel kogu aeg, et mis toimub, siis venelane uskus. Väike näide samal ajal elust. Minu käest küsis tuttav, et miks me vihka venelasi? Mina vastasin, et kust sa võtad, et vihkame? Miks siis telekast nii räägitakse, küsis ta. Mina küsisin, et mis TV kanal seda räägib? Tema vastas, et PTP. Kui uurisin, et kas ta vaatab ka Eesti TV? Siis vastast, et järelikult teeb keegi vene poolel propagandat. Vahest inimesed näevad ja kuulevavad, kuid ei usu. Soovitan alati jäta meelde lause: „ Kontrolli info, kontrolli infot ja kui info vastab natuke tõele, siis oled juba poolega petta saanud!” Info see on teadmine ja teadmine on võim!

Facebookist inimeste info kogumine

Viimasel ajal on palju teinud ürituse, et palun pane like ja võimalus midagi võita. Kuid on ilmunud nii, et pane like ja võid võita asja pildi. Inimesed ei ole oma facebooki asju läbi ja lihtsalt jagavad. Tänu sellele pääsevad inimesed igale poole infole ligi ja kasutavad seda infot reklaamideks ehk spämmiseks. Seega inimesed vabatahtlikult annavad info ära. Hetkel juba pikemat aega mõtlen, miks inimesed on sellised ja ei hooli infost, mida nad annavad ära. Teine versioon sellest on, et abi palve või mingi nunnu pilt millega jagatakse laiali ja tänud selle saab keegi teie info kätte. Kõige lihtsam on asju mitte jagada kui pole kindel, mis on mis.

Milleks on võimalik interneti kasutada?

Alustasin Venemaaga ja lõpetan Venemaaga. Hiljuti oli valimised. Täna youtube.com ja logidele said välismaalased aru, kuidas käib valimine vene moodi. See näitab, et intnet on võimas ja mida sa ei taha varjata see tuleb ilusti välja. Lihtsam on kõik panna avalikult välja ja keegi ei tunne sellest huvi. Kuigi mind pani üllatama, et valmis pettusi oli massilist ja samas valimised võitnud erakond sai ikkagi vähe hääli näitab, et ees on tulemas uus interneti revolutsioon venemaal. Hetkel ma arvan, et venemaal on käivitunud protsessid, mis viivad riigi ja rahva vahelisele kokku põrgetele. Kuna viimasel ajal on FSB hakanud aina rohkem töötama välja seaduse ettepanekuid, et kinni keerata korralikult internet. Seega võib varsti näha, et osad serveri pargid põgenevad välismaale, et anda tõelist pilti edasi. Kui nii vaadata, siis internetis käib iga päev üks suur info sõda. Minu kunagine õpetaja on öelnud interneti kohta, et see on nagu peldiku tagumine sein. Seal on infot, kuid kasuliku infot vähe. Nii et internetiga sa võid teha mida iganes.

Google otsingu mootori petmine

Hiljuti oli Pealtnägijas, et kuidas petetakse hoogle otsinug mootorit ära, et lihtsalt murtakse kodukale sisse ja pannakse viiteid ning siis saab parem koha otsingu tabelis. See on kül nõme, kuigi töötav asi. Feimi on vaja kõigil isegi firmadel.

No comments:

Post a Comment