Wednesday, December 14, 2011

Sotsiaalne tarkvara 5-10 aasta pärast

Sotsiaalne tarkvara on areng on aeglasem ja kõik, mis nüüd on uus on sel ajal juba möödanik.

Hetkel arvan, mina et 5-10 aasta pärast pole anonüümsust nii palju praegu ja võltskontode loomine on karistatav. Ka olemas seaduses, sees ka punktid, mis sunnivad patustajat karmidele karistusele.

Tehnoloogiline aspekt.

Ma arvan, et iga ühel on taskus väike plassmassi jupp, mis võimaldab suhelda kõigiga ja see toimib arvuti ja telefoni eest. Samas on võimalik tarka kodu juhtida. Kui keegi midagi pane facebooki üles, siis saad seda operatiivselt näidata ja jagamine on veel lihtsam. Piirid suhtlemisel on peaaegu kadunud. Samas on oht, et tekib inimesi, kes ei suuda sotsiaalselt inimestega suhelda, kuid läbi arvuti nad suudavad. See on tubli edasi minek tarkvara poolest. Seega inimene, kes lamab saab suhelda ja olla inimestega ühenduse läbi mõtete.

Julgeolekuline aspekt

Sotsiaalset meediat saab kasutada rünnakuteks ja saab anda infot ette, et mis toimub. Rohkem inimesi mõjutakse ja kujunetakse tema vaateid läbi sotsiaalse meedia. Võimalus on et riik tekitab sotisaalmeedias sisse robotid, kes ise postivad automaatselt midagi, kui on vaja kujundada arvamust inimeste üle. Hetkel on inimene läinu kuulmise ja mõte tegevusest üle vaatamise tegevuse peale. See mida näen on tõde.

Kas tulevik on hea?

On minevik-olevk-tulevik. Tuleviku on raske ennustada, sest see mida täna mõtleme võib juba homme olla reaalsus. Tulevikus võidakse just öelda, et mineviku inimesed olid õnnelikud, et polnud vaja nii palju infot töödelda läbi iga päev.

Mõned videod:

http://www.youtube.com/watch?v=bBjvqnKQsTI

http://www.youtube.com/watch?v=a6cNdhOKwi0

http://www.youtube.com/watch?v=-0ZhKRTFzZ0

No comments:

Post a Comment