Monday, October 10, 2011

Blogosfäär

Blogimine veebipäevik sellest, et mis teed ja mis sa oled. Milleks siis blogimist saab kasutada.

Oma mõtete välja ütlemiseks ja oma ideede tutvustamiseks. Näiteks praegu, kes sa loed seda lehte sa loed mida mina mõtlen ja mida kirjutan. Läbi selle on võimalik aru saada milline ma olen ja mida ma teen. Samas osadel inimestel silm peale hoida, et mida ma teen ja kus olen. Ma saan kõikidele jagada oma elulisi asju ja ideid.

Poliitilised blogid. Need logisid peavad ainult poliitikud, kes tahavad inimestega jaga infot oma tegemiste kohta ning jagada poliitilisi mõtteid. Inimene saab ennast reklaamida ja läbi selle ka oma erakonda. Nagu Edgar Savisaar reklaami oma blogi: „ Tallinna linnapea blogi. Eesti leotuim poliitblogi” Kes soovib tutvuda poliitblogidega, siis mõned viited

Edgar Savisaar http://linnapea.tallinn.ee/

Mart Laar http://www.martlaar.ee/

Blogisi saab kasutada ka millegi vastu võitlemiseks. Näiteks Egiptuse rahutuse ajal kasutati blogisi väga hästi ära info andmiseks ja plaanide koordineerimiseks. Hetkel käib ameerikas huvitav protest ja mõtte avaldused 1% ja 99% vahel. Kel huvi rohkem tutvuda selle võitlusega siis siin on info http://occupywallst.org/ Täna päeval on osad riigid hakanud keelama blogimist, sest see võib tekitada vabamõtlemist. Näiteks 2008 aastal oli Beijing olümpial blogimine võimatu ka välismaalastele.

Reisi kirjelduste jagamiseks. Kui sul pole reisil kogu aeg võimalust netti kasutada ja soovid jagada oma reisi muljeid, siis saad blogisse kõik kirja panna ning inimesed saavad lugeda neist, mida sa teed ja mida näinud oled.

Mõned näited: http://niguleenu.blogspot.com/

http://indiareisikiri2006.blogspot.com/

Läbi nende on teada, milline see elu seal on ja mida teha kui ise satud sinna. Vahest kui reisid kuhugile, siis on teada mis sind eest ootab.

Blogisi kasutavad ka oma hobidest rääkimiseks ja hobi plaanidest rääkimiseks. Seega aitab see inimestele järge hoida ning jagada oma ideid. See võib liita inimesi ja leida samaseid inimesi. Kes teab keegi leiab midagi huvitavat saada.

Mõned näited: http://juta230.blogspot.com

http://laisihobi.blogspot.com/

Blogi saab kasutada erinevate asjadeks ja erinevate informatsiooni esitamiseks. Seega saab sellega väga head ja halba teha. Küsimus on mis inimesel hinges ja ideed on. Rohkem peab blogi olema just selline nagu sa mõtled ja tunned.

No comments:

Post a Comment