Monday, October 24, 2011

Folksonoomia

Inimesed ise kogu infot ja jagavad seda teistega. Vabatahtlikult on kogu info ilusti korralikult jagatud nii et läbi märksõnade on võimalik seda otsida ja saada kätte.

Üks selline koht on WikiLeaks. Mina paneks Wikileaksi just sellesse gruppi, mis on halvasti natuke organiseeritud. Kogu aeg on info ainult teatud asjade kohta ja pole võimalik saada infot muude asjade kohta. Rohkem on tunne et tuuakse infot lagedale ainult ühe asja kohta ning see on ka ainult USA. Viimasel ajal on rohkem skandaal inimese ümber, kes selle asja tööle pani kui midagi põrutavat infot. Kas küsimus on siis inimeste vähenenud huvist või kes teab? Muidugi peab tunnistama, et WikiLeaks on selline asi, mida peab kartma valitsused, kuid mis saab inimestega?

Paljud väidavad, et WikiLeaks on endale teinud nime rohkem interneti terroristina. Kes tuleb ja õhkab meedia pomme. Kuid need kes plaani taga on saavad karistada. Nagu ütleb tarkmees kunagi, et vahest tuleb mõelda, mida ütled.

WikiLeaksi inimesed on kõik vabatahtlikud ja nad on teinud palju asju. Kuid samas on näha, et nad vaikselt juba ammendanud oma ressurssi ning ei oska kuidagi edasi liikuda.

Näeb mis tulevik toob

Teiseks valiksin

OccupyWallStreet

See on uus fenomen hetkel USAs. Kõik sai alguse internetis ja seda tehakse inimesed vabatahtlikult. Nad koguvad raha ja üritavad muuta USA rahapoliitikad. Nende idee on see, et aitab sellest, et 1% on rikkad ja 99% pole midagi. Miks peaks riik maksma panga lollused kinni. Nad on ennast ise teadvustanud maailmale. Vahest saavad väikestest asjadest suured asjad. OccupyWallStreet annab inimestele mõista, et riik kuulub rahvale mitte pangale. See on just see asi, mida paljud ei taha, et inimesed teada saaks. Kas mitte pole just see vabadus mida tegelikult otsime. Inimesi liidab just ühtne vaenlane, kes liidab rahva. Mina arvan, et asi on selle, et USA-al pole olnud tõsiselt ja nähtavat vaenlast. Just nüüd kui on olemas pangad ja nende plaanid kuidas ära kasutada inimeste usaldus ning raha. Seega sa näed vaenlast ja tegutsed selle vastu. Nagu oli USA suurim vaenlane NSVL. Mis toob see kaasa maailmale. Loodame, et valitsused saavad aru, et pank on ettevõte. Mitte asi mille peab välja lunastama ning aitama neid kes aitasid võimule.

No comments:

Post a Comment