Monday, October 10, 2011

Sotsiaalsed võrgustikud

Kasutan näitamiseks see kord orkuti.

Orkutis saada luua oma konto ja kui tahad või seda nime muuta nii, et see seotakse muu maailma poolt sinuga. See ongi sinu identiteet. Kui sul on soovi näidata, mis sa mõtled ja tahad teha, siis sa ütled kohe välja või viitad oma mõttele. Seal on ka võimalus videole, mis aitab sind rohkem visualiseerida mõtete. Kui tahad on sul on võimalik alati öelda, kus sa oled ning mis teed. Kohal olek läbi teiste maili aadresside sai osaliselt alguse orkutist, kus on võimalik lisada sõpru läbi meili kasti. Samas on seal alati võimalus vestelda inimestega, kui on soov. Nii saab sõpradel silma peale hoida ja vaikselt nendega suhelda, kui tuleb isu ja tahtmine. Orkut minu teada oli esimene, kes lubas kohe algselt ära määrata grupid, et kes mis gruppi kuulub. Nii on lihtsam sõpru otsida ja neid kindlast määrata, et kus tuttavaks said. Orkut lõi selle ka, et inimesed saavad alati lisada enda kohta pilte, videos ja lehekülgasi. Enamlikul juhtudel on viiteid, pilte ja fotosid kommenteerida. Paljudel inimestele meeldib. Kui vaadata palju sõpradega inimesi, siis nende kommentaarid võivad olla väga pikad ja tüütavad. Osade kommentaaridest on millegi pärast kasvab välja suhtlus. See on nii, et kõik saavad lõpuks teada, et kus kokku saate ning kus pildi üle annad. Kuid vaatles asju natuke teise nurga all.

Orkuti võlusid ja valusid oli see, et algul said sinna ligi ainult kutsetega. Et kui sa tahtsid sinna pääsed pidi keegi arvama, et sa võiks sinna kuuluda. Seega et pääseda valitud seltskonda pidi sul olema hea identiteet ka väljas poole neti. See on oma moodi huvitav, kuidas täna päeval kaob inimese reaalne identiteet ära vaikselt. Tähtis on see milline on virtuaalne. Rohkem on küsimus, kas reaalne elu on siis midagi väärt? Või peab tooma reaalse elu virtuaalses ellu?

Kui sind pole olemas netis, siis pole sind olemas. Kas tõesti inimesed on nõus andma aina rohkem infot ära inimestel, kes saavad kasutada sinu vasta. Paljud unustavad ära, et inimene peab olema reaalses maailmas ka olemas.

Rühmitamine on muutunud netiühiskonnas väga tähtis. Võiks öelda, et uus versioon vanasõnast on selline: „Ütle mulle kes on su sõbrad ja mina ütlen milliseid sotsiaalseid võrgustike keegi kasutab..” Kui sa oled ühes kastis aktiivne, siis pead olema ka teistes.

http://jobsearchingblog.com/wp-content/uploads/2011/01/social_media_marketing_campaign.jpg

No comments:

Post a Comment